Artikler

At lave dukkefilm
En teknisk tilgang
Denne artikel af Steen Søndergaard, Videncenter for IT og læring, University College UCC, København, Danmark, handler om, hvordan du kan lave en dukkefilm med børn i børnehavealderen og ældre børn. Artiklen præsenterer tre forskellige måder at gøre det på. Begynder med en meget simpel metode, ved at lege med dukkerne foran et kamera der optager, og slutter med den avancerede metode, der laver en stop motion film.

 

Symbolsk vold i børnehaven
Fysisk kontakt som symbolsk vold
Denne artikel af Brian Højer Lorentsen og Steen Søndergaard er en undersøgelse af hvad Pierre Bourdieu kalder symbolsk, i en helt almindelig god dansk børnehave. Artiklen viser hvordan pædagoger i deres daglige arbejde udfører handlinger der har en symbolsk værdi de som udgangspunkt ikke selv er klar over.

     

Dukkefilm i samarnejde med børn
En teoretisk tilgang
Denne artikel af Steen Søndergaard, Videncenter for IT og læring, University College UCC, København, Danmark, indeholder nogle teoretiske overvejelser om at lave dukkefilm sammen med børnehavebørn. I artiklen præcenteres teoretiske artikler af Michael Husen, Viktor Lowenfeld, Gianni Rodari og Lev Vygotsky og disse benyttes til en refleksion over medieleg.

Artiklen kommer snart her på siden.

 

Se! - Det er måden vi gjorde
Fem guider til medieleg
Under titlen; "Se! ... Det er den måde vi gjorde" er der i forbindelse med projektet mPc udarbejdet fem guider om hvordan man kan arbejde i medielegende fællesskaber.
De fem guider er skrevet i forskellige lande, og omhandler forskellige temaer.

 


Artikler

Inspiration

Vejledninger

Projekt info
 
To web page of European Commission - Education & training