Se PowerPoint Læs i PDF

Lokalt mPc projekt i Cabanes, Spanien

Denne side er et uddrag af en præsentation lave af Petra Vlasman, der var en af deltagerne fra Cabanes, Spanien på mPc mobilitetsmødet i Udine i Italien. Siden er en præsentation af et projekt der er lavet i Cabane som en del af det lokale spanske mPc. Projektet hedder "Vores landsby".

Billederne på siden og dele af teksten er taget fra præsentationen, men du kan se selve præsentationen ved at downloade den vedhæftede .ppsx fil og du kan se og høre Petra Vlasman's oplæg ved at klikke på nedenstående bilede.

Første billede i præsentationen - Klik og se!
Petra fortæller om projektet i Cabanes - Klik og se!

Første slide i præsentationen
(klik på billedet og se PowerPoint'en)

Petra Vlasman under præsentationen
(klik på billedet og se Petras oplæg)

Petra Vlasman der er kunstner, og som underviser i fotografi arbejder med børn (4 - 8 år), der er interesseret i at lære mere om fotografi og som kan lide at lege med billeder.

Hovedformålet med hendes workshop i Cabanes har været: at have glæde med den magiske kasse, der kaldes et ”kamera”, at lære og observere kritisk og at fremme kreativitet og selvudtryk.

Vores projekt

Cabanes er en lille landsby med 900 indbyggere, I den nordøstlige Catalonien, Spanien. Vores institution blev genåbnet for 3 år siden og er en del af en gruppe landsbyskoler. Der er 40 børn i alderen 3 – 8 år i vores institution.

Billede 2

Gennem sidste tredjedel af sidste arbejdsår lærerne, forældre foreningen og en fotograf udviklede et projekt hvor børnene studerede landsbyen, som de observerede lærte at kende med forskellige og nye øjne.

Digitalkameraet blev brugt som det vigtigste værktøj til udførelsen af deres opdagelsesrejse.

Historiske og interessante steder

Digitalkameraet blev brugt af børnene på deres ekskursion gennem landsbyen Cabanes, for at dokumentere historiske og interessante steder. Og børnene tog billeder af forskellige spændende private huse i landsbyen, og steder med offentlig adgang.

Her kan du se nogle eksempler på billeder børnene tog:

Billede 10

Gemte steder

I Cabanes fandt de på at lege, "Find gemte steder". Legen går ud på at en gruppe børn finder "gemte steder" i landsbyen og tager et billede. Derefter får en anden gruppe børn disse billeder, hvorefter de drager ud i landsbygen for at finde stedet hvor billedet er taget. Når de har fundet det rigtige sted, tager de så et andet billede af stedet.

Her kan du se nogle eksempler på billeder børnene tog:

Billede 13

Leg med spejle

I Cabanes fik de også den ide, at det kunne være sjovt at fotografere sig selv i et spejlbillede. Dette udviklede sig til flere lege med fotografier i og med spejle.

Her kan du se nogle eksempler på billeder børnene tog:

Billede 17

Leg med lys, refleksioner og positioner

I Cabanes har de også leget med lys refleksioner og med at sætte billedet op, så det ser ud til at der foregår noget andet, end det man umiddelbart tror. De tog billeder gennem kander med vand, hvilket medførte at billedet reflekterede, så det så ud som om der var flere motiver end der var. De to billeder i et mørkt rum, mens de bevægede lyskilder hurtigt og de tog billeder hvor børn lå på jorden, og indtog stillinger så det så ud som om, at de var fotograferet op af en mur.

Her kan du se nogle eksempler på billeder børnene tog:

Billede 16


Artikler

Inspiration

Vejledninger

Projekt info
 
To web page of European Commission - Education & training