Hullet i papiret

Dette er en nem og billig leg, hvor børnene hver får udleveret et stykke papir eller pap, hvor i der er klippen et rektangel svarende til formen på en søger eller et billede.

Hullet i papiret

Denne leg lærer handler om at lære proportioner. Lære at ting forandrer sig alt efter hvad der kommer inden for rammen. Samtidig kan børnene med denne leg lære noget om det at zoome, ved at de flytter papiret med hullet tættere på eller længere fra øjet.

Børnene kan nu gå rundt og opleve verden gennem et ”kamera”. De kan med dette papir opleve verden med valg og fravalg af motiver, fordi man vælger at se verdenen der er inden for rammen, og fravælger det der er uden for. Dette giver god anledning til at tale med børnene om, at det man ser, ikke altid er den hele sandhed.

Legen kan udvikles, så pappet bliver større, og det kan ændres til en form, hvor det fx er kombineret med en hætte, så man kun kan se noget ud gennem søger hullet. Nu kan det pludseligt blive svært at finde rund, og man kan udvikle fangelege og orienterings lege.


Artikler

Inspiration

Vejledninger

Projekt info
 
To web page of European Commission - Education & training